Sınav İngilizcesi

Kurs Süresi

9 Hafta

Öğrenci Sayısı

Maks 15

Seviye

Tüm Seviyeler

Sertifika

Evet

Kurs Hakkında

Silivri Amerikan Kültür’ün  eğitimi sınava yönelik hazırlanan müfredat, kelime ve okuma çalışmalarıyla desteklenmiştir.

Bu nedenle programı yürütebilecek eğitmen kadro, eğitim deneyimi olan ve eğitim sektöründe uzun yıllar çalışarak deneyim kazanmış ve kendi yazdıkları kitaplarıyla deneyimlerini taçlandırmış profesyonellerden oluşturulmuştur.

Her sınav için ayrı ayrı hazırlanmış yapay zekalı web ve mobil uygulamalarımızla sizlere sınıf dışında 7/24 destek verecek programları ücretsiz vererek başarınızı garanti ediyoruz.

Sınav İngilizcesi

Amerikanca Kültür Dil Okulları bünyesinde IELTS, TOEFL, YDS, YÖK DİL, YKS DİL (YDT) ve PTE programlarına kayıt yapan tüm öğrencilerimize sınıf dışında eğitimlerini devam ettirmeleri adına ücretsiz online eğitim sağlamaktayız.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun ve alanlarında uzmanlaşmış eğitmenlerden ve kendi bünyemizde yetiştirdiğimiz etüt öğretmenlerimizden oluşmaktadır.

Eğitmenlerimiz İngilizce öğretmenliği alanında edindikleri deneyimi eğitim teknolojileriyle bütünleştiren tecrübeli bir ekipten oluşmaktadır.

Silivri Amerikan Kültür’ün  eğitimi sınava yönelik hazırlanan müfredat, kelime ve okuma çalışmalarıyla desteklenmiştir.

Bu nedenle programı yürütebilecek eğitmen kadro, eğitim deneyimi olan ve eğitim sektöründe uzun yıllar çalışarak deneyim kazanmış ve kendi yazdıkları kitaplarıyla deneyimlerini taçlandırmış profesyonellerden oluşturulmuştur.

Her sınav için ayrı ayrı hazırlanmış yapay zekalı web ve mobil uygulamalarımızla sizlere sınıf dışında 7/24 destek verecek programları ücretsiz vererek başarınızı garanti ediyoruz. Mobil uygulamalarımızda;

Kişiye Özel: Seviyeye ve hedefe uygun özel çalışma programı
Tek Kaynak: Başka herhangi bir kaynağa ihtiyaç duymadan hedeflenen puana ulaşma garantisi
Sınırsız Çalışma: 7/24 istenilen yerde ve zamanda çalışma imkânı
Sanal Zeka: Kişiyi sistem içerisinde bir öğretmen gibi takip ederek kişinin eğitimini yönlendiren; çalışma sürelerini, sınav sonuçlarını takip eden sanal sistem

Profesyonel Ekip: YDS / e-YDS alanında profesyonel eğitimci kadrosu
Canlı Destek: 7/24 ücretsiz eğitim danışmanlığı ve teknik destek hizmeti
Eğitmen Desteği: Profesyonel eğitim kadrosuyla çalışmaların takibi ve hızlı geri bildirim
Doğru Çalışma: Seviyeye ve hedefe uygun çalışma programı sayesinde gereksiz ve fazla çalışmalardan kurtulma imkânı

Kurs Detayları
Silivri Amerikan Kültür Dil Okulları bünyesinde belirli bir seviyeye gelen öğrencilerimiz ihtiyaçları doğrultusunda sınav eğitim programlarına katılabilirler.

Bu sınavlar, dünyaca geçerliliği kanıtlanmış IELTS (International English Language Testing System) veya TOEFL (Test of English as a Foreign Language) olabileceği gibi ülkemizde YÖK tarafından düzenlenen YÖKDİL veya YDS sınavları da olabilmektedir.

Silivri Amerikan Kültür Dil Okulları’nın vizyonu, Atatürk ilkelerine bağlı, yenilikçi, dinamik, üretken ve uzman eğitim kadrosuyla, öğrenci odaklı dil öğretim yöntemlerinden yararlanmak ve ulaşılan başarılı konumunu sürekli geliştirerek İngilizce sınavları konusunda, yeni modeller üreten ve öncülük eden lider bir eğitim kurumu olarak ilerlemektir.

İngilizce dil becerisini Türkiye’de ya da yurt dışında kanıtlama ihtiyacında olan herkes kursa katılım sağlayabilir.

Sınavın içeriğine, hedef puana, öğrencinin kendi hazır oluşuna,  seviyesine, zamanına ve ekonomik alım gücüne bağlı olarak değişiklik gösterir.

Genelde, uluslararası olan sınavlarda dil seviyesinin en az B2 olması beklenir. Ulusal sınavlar için de dil seviyesinin en az B1 olması beklenir.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

TOEFL, ana dili İngilizce olmayan adayların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla ETS (www.ets.org) tarafından düzenlenen bir sınavdır. Dünya üzerinde geçerliliği en yüksek düzeyde olan sınavlardan birisi olan TOEFL, her yıl dünyada 1 milyonun üzerinde aday tarafından tercih edilmektedir.

TOEFL eğitim ve akademik alanlarda tercih edilmesinin yanı sıra, birçok şirket ve kurum için de bir gösterge niteliğindedir.

Sınav, ülkemizde birçok şehirde ayda 3 veya 4 kere düzenlenmektedir ve adaylar başvurularını internet üzerinden yapmaktadır. Ankara Amerikanca Kültür Dil Okulları tüm sınav grubu öğrencilerine ÜCRETSİZ olarak başvuru işlemleri danışmanlığı sunmaktadır.

Sınav, okuma, dinleme, yazma ve konuşma olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Sınav tamamen bilgisayar üzerinden yapılır. Her bölüm 30 puan üzerinden değerlendirilmektedir ve sonuç belgesinde her bölümün skorları da ayrı ayrı belirtilmektedir.

Toplam 4 ayrı bölümün skorunun ortalaması alınır ve adaylar 0-120 arası bir skora sahip olurlar. Dünyada pek çok akademik kuruluş ve kurum geçerli skor olarak 81 ve üzerini baz almaktadır. İyi üniversite ve kuruluşlara girebilmek için ise 90-100 üzeri skor alınması gerekmektedir.

Sonuçlar internet üzerinden ortalama 20 gün içerisinde duyurulur ve adaylar 4-6 hafta arasında yazılı belgelerini alabilmektedirler. Sınavın geçerlilik süresi 2 (iki) yıldır.

TOEFL eğitim programları yoğun bir hazırlık döneminden oluşur. Öğrenciler ileri derece İngilizce bilgilerinin yanı sıra sınava yönelik çalışmalar da yaparlar. Silivri Amerikan Kültür Dil Okulları’nda bu yoğun programlara katılabilir ve geleceğinize yön verebilirsiniz.

IELTS (International English Language Testing System)

IELTS, 1,5 milyondan fazla aday ile her yıl dünyada en çok tercih edilen İngilizce yeterlilik sınavıdır. IDP Education ve British Council tarafından düzenlenen sınav, 125 ‘den fazla ülkede geçerliliğini korumaktadır. Dünya genelinde 10.000’in üzerinde kurum tarafından kabul edilmektedir.

Sınav iki türde yapılmaktadır;

1.)    Akademik

2.)    Genel amaçlı.

Akademik sınav; İngilizce konuşulan bir ülkede üniversite eğitimi almak veya mesleklerini icra etmek isteyenler için gereklidir.

Genel amaçlı sınav ise akademik olmayan çalışma, staj veya göçmenlik başvuruları için gereklidir.

IELTS AvustralyaİngiltereKanadaİrlandaYeni Zelanda ve Güney Afrika’daki akademik kurumların neredeyse tamamı tarafından kabul edilirken ABD’ de çoğu kurum tarafından onaylanmaktadır.

Sınavda temel amaç katılımcının İngilizce dilindeki dinleme, okuma, yazma ve konuşma yetkinliğini belirlemektir. Bu bölümler için 0-9 arasında değerlendirme notu verildikten sonra genel değerlendirme seviyesine ulaşılır. Sınavın önemli bir bölümünü oluşturan konuşma bölümünde sınava katılan kişi bir denetçiyle beraber sohbet eder. Denetçi sınava katılan kişiyle ilgili değerlendirmelerini not eder ayrıca tüm sohbet kayıt altına alınır.

Tüm katılımcıların dinleme, okuma, yazma ve konuşma olarak sıralanan dört bölümü de tamamlamaları gerekmektedir. Dinleme ve konuşma bölümleri tüm katılımcılar için aynı olsa da sınavın akademik olup olmamasına göre okuma ve yazma bölümleri değişiklik göstermektedir.

DİNLEME bölümü dört ayrı kısımdan oluşur. Her kısımdan önce katılımcılara durum hakkında kısa bilgi verilmektedir. Sonra sınavda yer alan sorulara bakmaları için bir süre verilir. İlk üç kısmın yarısında kısa bir ara verilip katılımcıların kalan soruları okumasına imkan verilmektedir. Her kısım sadece bir kez dinletilmekte, tekrarlama yapılmamaktadır.

OKUMA akademik sınavda üç kısımdan oluşmakta, her metinden sonra 13-14 soru olmakta, toplamda ise 40 soru sorulmaktadır. Genel sınavda ise yine üç kısım bulunsa da metinler daha kısa ve basittir.

YAZMA iki kısımdan oluşmakta olup; ilk olarak bir tablonun anlatılması istenmekte, ikinci kısımda ise seçilen bir başlıkta bir kompozisyon yazılmaktadır.

KONUŞMA bölümü üç kısımdan oluşur. İlk kısımda sohbet şeklinde geçen konuşmada katılımcı hakkında genel bilgi, ilgi alanları ve aile üyeleri gibi konular ele alınır. İkinci kısımda katılımcıya verilen bir başlık üzerine önce bir süre düşünmesi istendikten sonra konu hakkında konuşması istenir. Üçüncü bölümde ise bir önceki kısımda bahsedilen konu ile ilgili olarak denetmen ile münazara yapılır.

Toplam test süresi yaklaşık 3 saat sürmektedir:

  • Dinleme: 40 dakika
  • Okuma: 60 dakika
  • Yazma: 60 dakika
  • Konuşma: 10-15 dakika

İlk üç bölüm olan dinleme, okuma ve yazma daima bu sırayla ve arka arkaya ara verilmeksizin aynı gün ve aynı sınav merkezinde yapılır. Konuşma bölümü sınav merkezinin iradesiyle başka bir test merkezinde diğer sınav bölümlerinden sonra yedi gün içinde yapılabilir.

IELTS seviye değerlendirmesi 0-9 arasıdır. Ortalama .25 ile bitiyorsa üst buçuğa, .75 ile bitiyorsa üst tam sayıya yuvarlanır.

Dokuz ayrı seviye şu şekilde açıklanmıştır:

  • 9 (Uzman kullanıcı): Dile tamamen hakimdir, yerinde ve doğru kullanımın yanı sıra akıcı bir konuşa ve tam anlama kabiliyeti.
  • 8 (Çok iyi kullanıcı): Dile tamamen hakim olmakla beraber sadece nadiren tutarsızlıklara sahiptir. Sık karşılaşılmayan durumlarda yanlış anlamalar oluşabilir. Karmaşık durumlarla başa çıkabilir.
  • 7 (İyi kullanıcı): Dile hakim olmakla beraber bazı sıklıkta tutarsızlıklar ve yanlış anlamalar yaşayabilir. Karmaşık durumlarla başa çıkabilir ve detaylı anlatımları anlar.
  • 6 (Yetenekli kullanıcı): Genel olarak dile hakim olmakla beraber bazı tutarsızlılar ve yanlış anlamalar yaşanmaktadır. Sık karşılaşılan durumlarda karmaşık bir dil kullanabilir.
  • 5 (Makul kullanıcı): Dile kısmi olarak hakimdir, çoğu durumlarla başa çıkabilir ancak kimi hatalar yapar. Kendi alanında temel konulara hakimdir.
  • 4 (Sınırlı kullanıcı): Temel yeterlilik sadece tanıdık konularda geçerlidir. Karmaşık kullanımda sık sık sorun yaşar.
  • 3 (Aşırı sınırlı kullanıcı): Çok bilindik durumlarda sadece genel durumu anlayabilir ve anlatabilir.
  • 2 (Kesintili kullanıcı): Sadece çok tanıdık koşullarda ve sınırlı kelime grupları haricinde gerçek bir iletişim mümkün değildir.
  • 1 (Kullanıcı değil): Birbirinden bağımsız kullanılan birkaç sözcük dışında dili kullanmaya yatkın olmama durumu.
  • 0 Sınava girmemiş ve dolayısıyla haklarında bilgi alınamamış adaylar için kullanılır.

YDS  (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı)

YDS sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenmekte ve uygulanmaktadır. Toplam 80 soru bulunan sınavda soru dağılımı şu şekildedir:

Vocabulary (kelime bilgisi) : 5 Soru
Grammar (dil bilgisi) : 10 Soru
Cloze Test : 10 Soru
Sententce Completion (cümle tamamlama) : 10 Soru
İngilizce-Türkçe Çeviri : 3 Soru
Türkçe- İngilizce Çeviri : 3 Soru
Reading Comprehension  (Okuma parçaları) : 20 Soru
Dialogue (Diyalog tamamlama) : 5 Soru
Restatement (anlamca en yakın cümleyi bulma) : 4 Soru
Paragraph Completion (Paragraf tamamlama) : 4 Soru
Irrelevant Sentence (Anlam bütünlüğünü bozan cümle):  5 Soru

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS ) yabancı dil seviye puanları aşağıdaki gibidir.

90-100 arasında puan alanlar (A) seviyesi
80-89 arasında puan alanlar (B) seviyesi
70-79 arasında puan alanlar (C) seviyesi
60-69 arasında puan alanlar (D) seviyesi
50-59 arasında puan alanlar (E) seviyesi

YDS sınavı 5 yıl boyunca geçerli olmakla birlikte üniversitelerde, devlet kurumlarında ve bazı özel kurumlarda İngilizce yeterliliği kanıtlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bazı üniversitelerde akademik kadrolar için YDS sınavının geçerlilik süresi yoktur.

TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) ve EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı) gibi sınavların dil yeterlilikleri noktasında YDS kullanılabilmektedir.

Silivri Amerikan Kültür Dil Okulları bünyesinde, alanında uzman eğitmenler tarafından YDS kursları düzenlenmektedir. Belli bir İngilizce seviyesine gelen adaylar, YDS hazırlık kurslarına başlayabilmekte ve profesyonel sınav programı ile bu önemli sınava hazırlanabilmektedir.

Silivri Amerikan Kültür’de verilen YDS kursunun toplam ders saati 120 saattir. 22 yaş ve üstü Akademisyen olmak isteyen ve/veya dil tazminatı almak isteyen yetişkinler bu kurs katılım sağlayabilir.

YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı)

Yükseköğretim Kurumlar Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri) dil bilgilerini ölçen bir sınavdır. YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) başkanlığında Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile hazırlanmaktadır. Sınav 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvuracak adaylar ve üniversite içerisinde akademik yükselme isteyen adaylar girmektedirler.

TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) ve EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı) gibi sınavların dil yeterlilikleri noktasında YÖKDİL kullanılabilmektedir.

Yüksek Lisans ve Doktora başvurularında kullanılacak YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi 5 yıldır. Öğretim üyeliği ve doçentlik başvurularında ise herhangi bir geçerlilik süresi yoktur.

Sınavda çoktan seçmeli ve 5 şıklı toplam 80 adet soru sorulmaktadır.

18-21 yaşlarında Lise eğitimi sonrası eğitimine yabancı dil alanından devam etmek isteyen adaylar 460 saatlik  kurs alarak sınava hazırlanmaktadır.

PROFICIENCY

Proficiency Sınavı, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin, kazandıkları üniversite tarafından düzenlenen, yeterlilik (muafiyet / proficiency) sınavını geçerek, hazırlık okumadan doğrudan fakülteden yani birinci sınıftan başlamalarını sağlamak ve hazırlık okuyup, sene sonunda yapılan sınavda başarısız olan öğrencilerin de fakülteye geçmeleri için girmek zorunda oldukları İngilizce Yeterlilik Sınavı’dır.

Proficiency; her üniversitenin kendi ihtiyaçları doğrultusunda kendi bünyelerinde hazırlanmakta ve 4 bölümden oluşmaktadır:

  • Gramer
  • Okuma
  • Yazma
  • Dinleme

Proficiency sınavının belli bir formatı yoktur. Her üniversite kendi ihtiyaçları doğrultusunda sınavlar hazırlar. Kimi sınavlar çoğunluk olarak çoktan seçmeli sorulardan oluşurken, kimi sınavlar dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileri üzerinde yoğunlaşır. Her üniversitenin kendine özel bir proficiency sınavı vardır.

 

Neler Öğreneceğim?

  • İngilizce Dil Becerisi
  • Sınav Strateji Kazancı
  • İngilizce okuma, yazma, dinleme ve dil bilgisi becerileri kazanma
  • Maksimum seviyede sınava hazır olacaksınız.

Malzeme İçeriği

Gereksinimler

Kitle